Demissionair premier Mark Rutte komt aan bij het Catshuis. Daar wordt vandaag overlegd over de coronamaatregelen in aanloop naar de persconferentie van dinsdag.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte komt aan bij het Catshuis. Daar wordt vandaag overlegd over de coronamaatregelen in aanloop naar de persconferentie van dinsdag. © ANP

Heftige ingrepen als avondklok, sluiting van horeca en scholen vooralsnog niet nodig

coronamaatregelenSpeciale restricties voor ongevaccineerden lijken voorlopig van de baan. Verschillende experts en Kamerleden lieten zich daar al kritisch over uit, een ingewijde stelt ook na het overleg van het Outbreak Management Team donderdag dat die route niet voor de hand ligt.

  1. Royce de Vries: Filmpjes van aanslag op mijn vader vreselijk, maar nieuwe wet lost niets op
    PREMIUM
    politiek wil actie

    Royce de Vries: Filmpjes van aanslag op mijn vader vreselijk, maar nieuwe wet lost niets op

    Het actief opsporen en vervolgen van verspreiders van geweldsvideo’s is niet alleen extreem moeilijk, maar ook zinloos, zeggen diverse strafrechtdeskundigen. De wet biedt vaak al voldoende handvatten om filmers strafrechtelijk aan te pakken, stelt advocaat Royce de Vries in een reactie op het plan van CDA en PvdA. ,,Zelf heb ik het als vreselijk ervaren dat de beelden na de aanslag op mijn vader zo massaal werden verspreid. Toch denk ik dat er hier geen taak ligt voor de wetgever.”