Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was op Prinsjesdag één van de weinige bewindspersonen die er serieus geld bij krijgt: meer dan een half miljard euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was op Prinsjesdag één van de weinige bewindspersonen die er serieus geld bij krijgt: meer dan een half miljard euro. © Frank Jansen

Grapperhaus over aanpak georganiseerde misdaad: ‘Criminelen zijn nu zo sociopaat geworden’

InterviewDe moord op Peter R. de Vries bewijst dat er nog geen grip is op de georganiseerde misdaad. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) krijgt dus andermaal extra geld. Maar of dat gaat helpen? ,,Niemand had me bij mijn aantreden verteld dat er 17.000 agenten met pensioen zouden gaan.”

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?