Premier Mark Rutte en Sigrid Kaag, minister van Financiën, in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte en Sigrid Kaag, minister van Financiën, in de Tweede Kamer. © ANP

Financiële puzzel bijna af: hogere minimumlonen, iets minder geld naar klimaat, meer belasting bedrijven

Sneller een hoger minimumloon, meer geld voor AOW’ers, miljarden meer voor defensie, maar iets minder geld naar klimaat- en stikstofmaatregelen. De ingewikkelde financiële puzzel die het kabinet te leggen had, nadert voltooiing.

2 reacties

  • de Wijk

    1 maand geleden
    Jaren lang zijn er sumiere salarisverhogingen geweest. Dat heeft al de nodige negatieve gevolgen gehad. Ook economisch. Maar er van leren ? ho maar! Nu gaan ze in stapjes het minimumloon verhogen....Ongelooflijk. Allerlei actuele verhoging worden ook niet in stapjes gedaan. Dus blijf je weer achter de feiten aanlopen. De kosten stijgen ten opzichte van je inkomen veels te vaak. De koopkracht(zover er nog koopkracht is) neemt daardoor sterk af. Waar zijn ze in den Haag mee bezig?!
  • Hans de Laat

    1 maand geleden
    Leuk voor de buhne maar levert weinig op vrees ik. Wanneer word een gigantische kostenpost nu eens aangepakt namelijk de asielinstroom. Er is geen huisvesting voor ze, straks ziten er hele families in een opvang met de gezinshereniging.En dat voorrang verlenen op huisvesting gaat echt problemen opleveren. Mensen die op een lange wachtlijst staan pikken dat niet langer meer en terecht. Wees eerlijk naar de asielzoekers, wij kunnen u hier niet meer bieden dan sobere opvang, klaar.