De nieuwe WW-regels waardoor Poolse werknemers in eigen land een half jaar kunnen genieten van een Nederlandse werkloosheidsuitkering, tarten volgens minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken het ‘rechtvaardigheidsgevoel’.
Volledig scherm
De nieuwe WW-regels waardoor Poolse werknemers in eigen land een half jaar kunnen genieten van een Nederlandse werkloosheidsuitkering, tarten volgens minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken het ‘rechtvaardigheidsgevoel’. © ANP

En wéér delft Nederland het onderspit

Vlak voor de Europese verkiezingen lijdt Nederland opeens een aantal gevoelige nederlagen in Brussel. Aan het Binnenhof neemt de nervositeit toe. 

  1. Schip met Russische gasolie ligt nog altijd voor anker op Noordzee, nog geen verzoek tot aanmeren
    update

    Schip met Russische gasolie ligt nog altijd voor anker op Noordzee, nog geen verzoek tot aanmeren

    Het omstreden schip met Russische olie aan boord ligt nog altijd voor anker op de Noordzee. De tanker Sunny Liger was al van Zweden uitgeweken naar Rotterdam en ligt nu voor de kust van Amsterdam. Er is vanuit het schip nog geen aanvraag gedaan om de Amsterdamse haven binnen te komen. Ook zijn de slepers en vastmakers nog niet gevraagd om assistentie, laat een woordvoerder van de Port of Amsterdam weten.