Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax.
Volledig scherm
Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax. © ANP / Peter Hilz

Einde aan de ‘bezorggekte’: ChristenUnie wil belasting op pakjes

Er moet een belasting komen op pakketjes die mensen bestellen bij webshops, zodat het aantal ‘vervuilende ritjes’ wordt teruggedrongen en er een einde komt aan de ‘bezorggekte’. Althans, dat vindt de ChristenUnie die wil dat het kabinet dit idee gaat onderzoeken.

10 reacties

 • Miny Van Gool

  2 maanden geleden
  En weer zorgt de politiek voor problemen bij bv alleenstaande ouderen die Niet in staat zijn te winkelen.
 • Maria Thomas-Franssens

  2 maanden geleden
  En natuurlijk als je niet goed ter been bent of wat ouder of niet goed kunt tillen moet je ook - te voet of met de bus - naar de winkel of meer betalen omdat ze in Den Haag geld nodig hebben en niet meer weten waar het vandaan te halen. Geen goede oplossing en zoals hierboven al gezegd wordt: we betalen overal BTW op en ook dat vroeger alles aan huis geleverd werd, dat herinner ik me ook nog. Er kwamen ook nog een soepboer, iemand met mosselen/garnalen en rieten meubelen aan de deur.
 • Dolf de Groot

  2 maanden geleden
  Dan met zijn allen naar de parkeergarages en lopen naar de winkel en dan weer terug naar huis 50 kilometer op en neer voor een paar schoenen. De volgende keer weer en weer. Vroeger reden we op en neer naar de stad en dat kost niks? Geen CO2 en geen slijtage van de auto. Voorstel: ieder die voor de christen-unie stemt zal er alvast mee in. Dus iedereen op de fiets naar de stad. Hoera.
 • Helena D C M van duuren-lambregts

  2 maanden geleden
  Het is wel zo als je online besteld is het vaak veel goedkopen dan in het MKB .En daar let je dan toch ook op in deze bizarre dure tijd . Het verschil in prijs zou kleiner moeten zijn ,dat zou een hoop pakjes kunnen schelen.
 • Nico Kieft

  2 maanden geleden
  Dan gaan we met zijn allen het zelf ophalen en dat is niet millieu vervuilend aldus de christenunie