D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'.
Volledig scherm
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'. © ANP

D66 en Volt: ‘Forum mag niet wegkomen met standje van Kamervoorzitter’

D66 en Volt hebben een brief geschreven aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp waarin zij stellen dat Forum voor Democratie ‘niet kan wegkomen met louter een vermanend woord’. Zij willen dat Bergkamp strenger optreedt tegen Forum. Gisteren zei FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen dat D66’er Sjoerd Sjoerdsma voor een tribunaal zal worden gesleept vanwege zijn steun aan het coronabeleid. 

0 reacties

  1. Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaatbaar’
    Play
    update/VIDEO

    Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaat­baar’

    Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met fracties over de omgangsvormen in het debat. Aanleiding zijn uitlatingen van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo beet FVD’er Pepijn van Houwelingen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma woensdag tijdens een debat toe dat hij voor het tribunaal gesleept zal worden vanwege zijn steun aan het coronabeleid van het kabinet.