ANP
Volledig scherm
© ANP

CDA houdt congres over Omtzigt-crisis: ‘Hoogste tijd om elkaar te spreken’

Het CDA houdt een partijcongres over de kwestie-Omtzigt, de inhoudelijke koers van de partij en de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat melden voorzitter Marnix van Rij en partijleider Wopke Hoekstra in een bericht aan de leden. De ledensessie moet uiterlijk ‘medio september’ plaatsvinden. 

 1. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.
 2. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  7

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.