Wat is dat nou met Daan Rots en Leeds United en waarom is Quagliata nog niet in Almelo?

13 juli 2022

De eerste officiële wedstrijden voor FC Twente en Heracles Almelo komen met rasse schreden dichterbij. De komende weken zullen trainers Jans en Lammers hun elftal meer en meer vorm geven. Daarbij is het hopen dat er geen spelers geblesseerd uit gaan vallen. Iets wat deze week wel gebeurde, helaas. Bij FC Twente is het Robin Pröpper die met een enkelblessure waarschijnlijk enkele weken van de kant moet toekijken. In Almelo zit Robin Polley in de lappenmand. Hij is er ook paar weken uit met een gebroken middenvoetsbeentje. „Eén van de meest vervelende blessures die je kan hebben als voetballer", zegt Leon, die zelf ook nog altijd zijn onderbeen in het gips heeft. Quagliata nog in Italië Wie ook nog niet op het veld staat in Almelo, is Giacomo Quagliata. Hij had een bruiloft en heeft klachten die op corona lijken. Hij heeft zich laten testen, maar of die uitslag positief of negatief is? Het blijft gissen, maar dat de Italiaan komend seizoen in het shirt van Heracles Almelo is te bewonderen, lijkt bijzonder klein. Ook de kans dat Daan Rots naar Leeds United vertrekt voor zo'n 10 miljoen euro is klein. De roddel - inmiddels ontkracht - dat de jonge aanvaller van FC Twente naar Engeland zou vertrekken, zorgde voor hilariteit op de trainingen bij FC Twente. „Hij werd al gekscherend Dean the Rock genoemd", vertelt Leon. Toen Rots een paar corners verprutste op de training, haalde hij z'n schouders op. „Maakt niet uit toch? Ik speel binnenkort toch in de Premier League", vertelde hij dollend. Oranjevrouwen Wie wél in Engeland zijn momenteel? De Oranjevrouwen. Zij spelen het EK, maar krijgen dreun na dreun te verwerken. Al valt dat volgens de mannen nog wel mee. „We moeten het allemaal maar leuk vinden", vertelt Leon. De mannen vrezen ook voor de positie van bondscoach Mark Parsons. In een interview in de Volkskrant doet Jill Roord bijzondere uitspraken..

Heracles moet waken voor 'ouwe-jongens-krentenbrood' en Streuer is rond vastleggen Brenet altijd rustig gebleven

Heracles moet waken voor 'ouwe-jongens-krentenbrood' en Streuer is rond vastleggen Brenet altijd rustig gebleven

Seizoen 4 - Aflevering 2
Joshua Brenet en Michel Vlap spelen komend seizoen weer bij FC Twente en Marko Vejinovic is bij Heracles Almelo terug op het oude nest. Leon ten Voorde, Ralph Blijlevens en Frank Bussink bespreken de transfers en andere zaken omtrent FC Twente en Heracles Almelo. „In Almelo moeten ze waken voor ouwe-jongens-krentenbrood.” Ralph was bij het trainingskamp van Heracles in het Duitse Billerbeck en zag daar eigenlijk alleen maar goedgemutste mensen. „Er wordt geknokt (in positieve zin, red.) op de training, iedereen is gretig en heeft er ontzettend veel zin", vertelt Ralph. Hij zag dat er woensdag voornamelijk op afwerken werd getraind. Logisch, als de trainer vindt dat er meer doelpunten moeten worden gemaakt. Toch? Leon moest het trainingskamp van FC Twente aan zich voorbij laten gaan, maar zag de Tukkers zich wel actief roerden op de transfermarkt deze week. Michel Vlap en Joshua Brenet (zo goed als zeker) zijn vastgelegd door Jan Streuer. „Je ziet dat Twente toch weer een bepaalde aantrekkingskracht heeft", zegt Leon, die flink wat werk had aan de berichtgeving rondom Brenet. „Ik heb me nog nooit zo druk gemaakt om een rechtsback.” Ook staan er voor beide ploegen oefenwedstrijden op het programma tegen Duitse clubs. Duels die wat zwaarder zullen zijn dan de oefenpotjes die tot nu toe zijn gespeeld. Leon en Ralph schijnen hun licht op die wedstrijden. O, en wat heeft Wout Weghorst in Turkije te zoeken? En wat vindt Frank van de transfer van Bergwijn naar Ajax? Je hoort het allemaal in de nieuwe aflevering van De Ballen Verstand. Vragen of opmerkingen? Heb jij nou vragen over FC Twente of Heracles Almelo? Of een andere vraag met betrekking tot het voetbal in onze regio? Laat het dan vooral weten. Mail je vraag naar f.bussink@tubantia.nl en wellicht krijg je in de volgende aflevering antwoord!
07-07-2022 | 32 min
‘Krüzen is weer thuis in Almelo en in Enschede wordt ondanks de prijsverhoging geen druppel minder gedronken’

‘Krüzen is weer thuis in Almelo en in Enschede wordt ondanks de prijsverhoging geen druppel minder gedronken’

Seizoen 4 - Aflevering 1
Hendrie Krüzen loopt met een grote grijns op z'n gezicht rond in Almelo en bij FC Twente wordt ondanks de bierprijsverhoging geen druppel minder gedronken. Heracles-watcher Ralph Blijlevens en FC Twente-watcher Leon ten Voorde bespreken in een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand de laatste ontwikkelingen in Almelo en Enschede. Maar wat zijn die ontwikkelingen? Op transfergebied is het nog vrij rustig. Zowel in Enschede als in Almelo is de transfergekte nog niet losgebarsten. Dat het in Enschede nog rustig is, komt vooral door het succes van vorig seizoen. „Dat is in eerdere jaren wel eens anders geweest", vertelt Leon. Bij Heracles wordt nog wel wat verwacht, maar daar is het nog wachten op de input van de trainer. „Die is er pas sinds maandag, dus die is nog aan het aftasten", zegt Ralph. Kortom: het is nu nog rustig op de burelen in Enschede en Almelo. „Maar wat vandaag rood is in de voetbalwereld, kan morgen groen zijn", benadrukt Leon, die daarmee maar wil aangeven dat er nog van alles mogelijk. Er worden uiteraard namen in verband gebracht FC Twente. Maar er worden ook spelers in één adem genoemd met Heracles. Welke spelers? Dat bespreken de heren samen met host Frank Bussink in de nieuwste aflevering van De Ballen Verstand. De Ballen Verstand is terug. De podcast over FC Twente en Heracles is na een korte zomerstop weer helemaal klaar om te gaan. Met Leon ten Voorde én Ralph Blijlevens als clubwatchers en Frank Bussink al host.
01-07-2022 | 30 min