Toto Cornelissen over lessen van Lokhoff, concurrent Van Basten en een NAC-clausule

14 juni 2022

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze zomerspecial schuiven de heren aan bij Ton Cornelissen. 'Toto' nodigt Joost en Dennis uit op Camping de Kurenpolder in Hank, waar hij woont. De topschutter van weleer vertelt honderduit over zijn twee periodes bij NAC, uiteraard over de nacompetities die hij speelde, de zilveren schoen die hij won en de promotie in 1984.  Cornelissen vertelt over samenspelen met Ton Lokhoff bij NAC. En over hoe hij speelde naast Marco van Basten in het Nederlands UEFA-elftal. Over de magie van de Beatrixstraat en wat het voor hem betekende om topscorer te zijn. Samen met John Karelse, vaste gast in de show, worden oude herinneringen opgehaald.  Ook wordt de link naar het heden gelegd. Cornelissen, tegenwoordig scout, zijn hart gaat nog steeds sneller kloppen van NAC. Hij heeft zelfs standaard een speciale clausule in zijn contract staan. Zou hij na de overname graag terugkeren? Hij legt uit. Dit en meer in een bomvolle zomerspecial.

Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Seizoen 2 - Aflevering 45
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering wordt komt de nieuwe trainerspositie ter sprake. Terwijl Dennis geniet van een welverdiende trip naar Rome bespreken Yadran en Joost het vertrek van Edwin de Graaf. Het contract van de hoofdtrainer werd niet verlengd, ondanks een lobby van scheidend grootaandeelhouder Wim van Aalst en de afgeserveerde algemeen directeur Matthijs Manders. De Graaf was verrast door de manier waarop hij in een koud persbericht de deur werd gewezen. Wie volgt hem dan op? Volgens de heren staat Mister NAC op de nominatie om terug te keren. Ton Lokhoff is in gesprek met de nieuwe investeerders en die conversaties verlopen voorspoedig. Hoofdtrainer zal hij echter niet worden, omdat Robert Molenaar doorgeschoven lijkt te worden. Al zoemt de naam van Stijn Vreven ook steeds harder rond. Nick Olij mikt al weken op een transfer en Sparta werd al lang als nieuwe werkgever aan de doelman gelinkt. De Kasteelclub deed ook een aanbod, maar dat is volgens NAC niet noemenswaardig. De Bredanaars zetten hoog in en willen een respectabel bod ontvangen voor de keeper. Desondanks gunt het Olij een mooie transfer. Ook de sterke Keuken Kampioen Divisie wordt uitvoerig doorgenomen. De heren staan alweer te popelen om te beginnen. Een tirade van Mario Bilate op sociale media is ook onderwerp van gesprek. Net als de nieuwe club van vriend van de show John Karelse.
31-05-2022 | 59 min
Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Seizoen 2 - Aflevering 42
De heren bespreken de nederlaag tegen ADO Den Haag. Was het een superactie van Sem Steijn, door provocerend te juichen voor de B-Side? Dat niet, maar heel kwaad deed hij er ook niet mee. Volgens het drietal is het een stukje Haagse bluf dat NAC juist ontbeert. Verder wordt de komst van Boyd Lucassen besproken. Een vaste waarde uit de Eredivisie met een goede leeftijd. Het is een voorbode voor wat in de toekomst komen gaat. NAC=Breda gaat namelijk op korte termijn de overname afronden. Nog voor het weekend zou de koopovereenkomst getekend gaan worden. Jethro Mashart viel in het Rat Verlegh Stadion stevig door de mand. De linksback miste de urgentie van het nacompetitieduel. Ook Dion Malone had volgens de heren een negatieve rol. Het opstootje van Mario Bilate, die enkel bijval kreeg van Anthony Lurling, was illustratief voor de teneur in de spelersgroep. Maurice Steijn liet zich woensdagavond uit over bedreigingen aan het adres van zijn kinderen. Verwerpelijk, volgens de heren. NAC sprak zich er ook over uit en dat statement kon goedkeuring vinden.  Toch werkte de komst van Steijn - gesteund door de plots weer opdravende Matthijs Manders - provocatief. Wat had hij te zoeken in Breda? En waarom zocht hij de commotie op? Dat hij door een zijdeur binnen moest komen, valt te betwisten. Dat Steijn de kleedkamer van NAC op wilde zoeken, onderstreept zijn gebrek aan inlevingsvermogen, aldus het drietal.
12-05-2022 | 57 min
Gegenpressing 100: NAC-iconen bespreken overnamestress, ambities in de play-offs en eeuwige liefde

Gegenpressing 100: NAC-iconen bespreken overnamestress, ambities in de play-offs en eeuwige liefde

Seizoen 2 - Aflevering 37
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. Dit keer is het een bijzondere jubileum-editie, want het is de honderdste uitzending van de heren. Geen onthullende verhalen omtrent het overnameproces en zeker geen kritische ontleding van het spel van NAC tegen VVV-Venlo. De honderdste show staat in het teken van een uitgebreide terugblik. En in de veilige NAC- en muziektempel van huiscolumnist Johan Gabriëls worden herinneringen opgehaald. ,,Wat is een podcast", vroeg Blanco zich bij de eerste uitzending nog af. Het ultieme NAC-gevoel wordt gezocht door te spreken met diverse spraakmakende gasten uit de eerste honderd shows. Zo schuift naamgever van de show Peter Hyballa even aan. De Duitse oefenmeester inspireerde de heren met zijn gegenpressing-filosofie. Voormalig voorzitter John Peek bespreekt de impact die zijn eerdere optreden in de uitzending had op de benadering van zijn persoon. Vader Pierre en zoon Sydney van Hooijdonk vertellen over hun haat-liefdeverhouding met de Parel van het Zuiden. Rob Penders blikt vooruit op de nacompetitie, waarin hij als trainer van FC Eindhoven mogelijk NAC zal treffen. Wie dat ook doet is Nick Olij. De aanvoerder van NAC spreekt namens de club over de ambities in het restant van het seizoen en de onrust die de overname met zich meebracht.  Tot slot komen ook drie echte NAC-iconen aan het woord. John Karelse laat zijn licht schijnen over de actualiteit, terwijl Annie van Hooijdonk de podcast van een smaakmakende inleiding voorziet. Ton Lokhoff, mister NAC zelf, onderstreept nog een keer zijn eeuwig durende liefde voor de club van zijn leven.
11-04-2022 | 118 min
Het Bredase tegengeluid, nieuw lokaal overname collectief en bloeddorstige NAC-supporters

Het Bredase tegengeluid, nieuw lokaal overname collectief en bloeddorstige NAC-supporters

Seizoen 2 - Aflevering 36
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In S2A36 gaat het over de overname en de teleurstellende wedstrijden tegen Jong Ajax en Jong FC Utrecht. Robert Maaskant en John Karelse geven ieder hun visie. De overname blijft de gemoederen logischerwijs bezig houden en verdrijft het deplorabele voetbal van NAC naar de achtergrond. Kort wordt nog wel besproken dat NAC er alles aandoet om niet mee te hoeven doen aan de play-offs. In vier dagen tijd zette het zich eerst tegen Jong Ajax (0-0) en later Jong FC Utrecht (1-0) voor schut. Aankomende vrijdag komt VVV op bezoek in een Rat Verlegh Stadion dat tot de tanden toe bewapend zal zijn om de afkeer tegen City Football Group (CFG) te uiten.  Als een door CFG vooruitgeschoven pion laat Maaskant zijn licht schijnen over de overnamekandidaat die zoveel weerstand oproept. De Bredase trainer leidde NAC in 2009 naar de Europa League door de play-offs om Europees voetbal te winnen. Maar belangrijker in dit verhaal. In 2015 stond hij bij zijn terugkeer naar NAC aan de wieg van de latere samenwerking met Manchester City. Via zijn contacten kon NAC Divine Naah huren. Een doorslaand succes was de middenvelder overigens niet.  Maaskant legde in 2015 de kiem voor het vijfjarige samenwerkingsverband met City tussen 2016 en 2021. De Bredanaar legt in de podcast uit waarom hij voorstander is van de City Football Group. Een mening die haaks staat op die van John Karelse. De voorzitter van oud-NAC en vriend van de show moet niets hebben van het conglomeraat.  Verder wordt ook het Bredase collectief van lokale ondernemers besproken die samen met bouwondernemer Karel Vrolijk hun geliefde NAC uit handen van City Football Group willen houden.
06-04-2022 | 60 min