NAC wacht op KNVB, Manders nog altijd in de lucht en ruimte in spelersbudget

20 juli 2022

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering wordt de afgelopen week van de voorbereiding besproken.

NAC in de maag met overbodige spelers, eerlijkheid gevraagd en waardeloze aankoop Hilterman

NAC in de maag met overbodige spelers, eerlijkheid gevraagd en waardeloze aankoop Hilterman

Seizoen 3 - Aflevering 3
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering wordt de afgelopen week van de voorbereiding besproken. In het begin van de podcast wordt het nieuws over de verkoop van Hilterman aan Almere City besproken. NAC heeft de persona non grata voor de helft van het aankoopbedrag van de hand gedaan. Maar de supporters zijn blij met de transfer, dus hoe erg is het? Daarover discussiëren de mannen. Waar ze het wel over eens zijn: Hilterman is een waardeloze aankoop gebleken.  Van de ene speler die niet voor NAC wil spelen naar de andere: Dion Malone. Hij had zich al moeten melden in Zundert, maar is nog niet op de training verschenen. Wat moet NAC met hem doen? Zou er een club bereid zijn om een transfersom te betalen of moet NAC zijn contract ontbinden? Daarnaast zit NAC nog in de maag met vier andere spelers die veel verdienen en weinig bijdragen. De rest van de zeer, zeer smalle selectie wordt besproken. Tijdens de oefenduels van de afgelopen week - tegen Zundertse selectie en tegen Excelsior - was duidelijk te zien dat het in kwantiteit niet overloopt. Laat staan in kwaliteit. Een aantal versterkingen staat in de startblokken, het is wachten op de handtekeningen.  Met John Karelse wordt gesproken over de verwachtingen voor komend seizoen. Volgens de clubicoon is er openheid gevraagd. ‘Zeg gewoon hoe de club ervoor staat’ luidt de boodschap. Dit en meer in een bomvolle aflevering.
12-07-2022 | 56 min
Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Seizoen 2 - Aflevering 45
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering wordt komt de nieuwe trainerspositie ter sprake. Terwijl Dennis geniet van een welverdiende trip naar Rome bespreken Yadran en Joost het vertrek van Edwin de Graaf. Het contract van de hoofdtrainer werd niet verlengd, ondanks een lobby van scheidend grootaandeelhouder Wim van Aalst en de afgeserveerde algemeen directeur Matthijs Manders. De Graaf was verrast door de manier waarop hij in een koud persbericht de deur werd gewezen. Wie volgt hem dan op? Volgens de heren staat Mister NAC op de nominatie om terug te keren. Ton Lokhoff is in gesprek met de nieuwe investeerders en die conversaties verlopen voorspoedig. Hoofdtrainer zal hij echter niet worden, omdat Robert Molenaar doorgeschoven lijkt te worden. Al zoemt de naam van Stijn Vreven ook steeds harder rond. Nick Olij mikt al weken op een transfer en Sparta werd al lang als nieuwe werkgever aan de doelman gelinkt. De Kasteelclub deed ook een aanbod, maar dat is volgens NAC niet noemenswaardig. De Bredanaars zetten hoog in en willen een respectabel bod ontvangen voor de keeper. Desondanks gunt het Olij een mooie transfer. Ook de sterke Keuken Kampioen Divisie wordt uitvoerig doorgenomen. De heren staan alweer te popelen om te beginnen. Een tirade van Mario Bilate op sociale media is ook onderwerp van gesprek. Net als de nieuwe club van vriend van de show John Karelse.
31-05-2022 | 59 min
Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Seizoen 2 - Aflevering 42
De heren bespreken de nederlaag tegen ADO Den Haag. Was het een superactie van Sem Steijn, door provocerend te juichen voor de B-Side? Dat niet, maar heel kwaad deed hij er ook niet mee. Volgens het drietal is het een stukje Haagse bluf dat NAC juist ontbeert. Verder wordt de komst van Boyd Lucassen besproken. Een vaste waarde uit de Eredivisie met een goede leeftijd. Het is een voorbode voor wat in de toekomst komen gaat. NAC=Breda gaat namelijk op korte termijn de overname afronden. Nog voor het weekend zou de koopovereenkomst getekend gaan worden. Jethro Mashart viel in het Rat Verlegh Stadion stevig door de mand. De linksback miste de urgentie van het nacompetitieduel. Ook Dion Malone had volgens de heren een negatieve rol. Het opstootje van Mario Bilate, die enkel bijval kreeg van Anthony Lurling, was illustratief voor de teneur in de spelersgroep. Maurice Steijn liet zich woensdagavond uit over bedreigingen aan het adres van zijn kinderen. Verwerpelijk, volgens de heren. NAC sprak zich er ook over uit en dat statement kon goedkeuring vinden.  Toch werkte de komst van Steijn - gesteund door de plots weer opdravende Matthijs Manders - provocatief. Wat had hij te zoeken in Breda? En waarom zocht hij de commotie op? Dat hij door een zijdeur binnen moest komen, valt te betwisten. Dat Steijn de kleedkamer van NAC op wilde zoeken, onderstreept zijn gebrek aan inlevingsvermogen, aldus het drietal.
12-05-2022 | 57 min