Eric & Eric over gekeerd sentiment, drukke transferzomer en toekomst van NAC

21 juni 2022

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In de laatste aflevering van seizoen 2 schuiven twee leden van het managementteam aan: Eric Hellemons (technisch) en Eric Matijsen (commercie).  In het eerste deel van de pocast wordt met Hellemons de stand van zaken op technisch gebied besproken. Dan gaat het over de nieuwe hoofdtrainer Robert Molenaar, maar ook over de selectiesamenstelling. Hoe staat het ervoor met spelers als Dion Malone en Jeredy Hilterman die duidelijk niet gelukkig zijn bij NAC? Op welke posities zoekt Hellemons nog versterkingen? En wat is de status van bijvoorbeeld Kaj de Rooij die zijn laatste contractjaar ingaat? In deel twee van de show gaat het over de commerciële afdeling die de teruggekeerde Matijsen bestuurt. Over de deals met Nike en Unibet. Maar ook over de commerciële mogelijkheden binnen het huidige Rat Verlegh Stadion en het sponsorbestand van NAC. Dit en meer in een bomvolle Gegenpressing-show.

Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Indiaan loopt warm, belachelijk bod Olij en Mister NAC komt naar huis

Seizoen 2 - Aflevering 45
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering wordt komt de nieuwe trainerspositie ter sprake. Terwijl Dennis geniet van een welverdiende trip naar Rome bespreken Yadran en Joost het vertrek van Edwin de Graaf. Het contract van de hoofdtrainer werd niet verlengd, ondanks een lobby van scheidend grootaandeelhouder Wim van Aalst en de afgeserveerde algemeen directeur Matthijs Manders. De Graaf was verrast door de manier waarop hij in een koud persbericht de deur werd gewezen. Wie volgt hem dan op? Volgens de heren staat Mister NAC op de nominatie om terug te keren. Ton Lokhoff is in gesprek met de nieuwe investeerders en die conversaties verlopen voorspoedig. Hoofdtrainer zal hij echter niet worden, omdat Robert Molenaar doorgeschoven lijkt te worden. Al zoemt de naam van Stijn Vreven ook steeds harder rond. Nick Olij mikt al weken op een transfer en Sparta werd al lang als nieuwe werkgever aan de doelman gelinkt. De Kasteelclub deed ook een aanbod, maar dat is volgens NAC niet noemenswaardig. De Bredanaars zetten hoog in en willen een respectabel bod ontvangen voor de keeper. Desondanks gunt het Olij een mooie transfer. Ook de sterke Keuken Kampioen Divisie wordt uitvoerig doorgenomen. De heren staan alweer te popelen om te beginnen. Een tirade van Mario Bilate op sociale media is ook onderwerp van gesprek. Net als de nieuwe club van vriend van de show John Karelse.
31-05-2022 | 59 min
Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Bedreigingen verwerpelijk, einde provocerende Manders en NAC afgetroefd door Haagse bluf

Seizoen 2 - Aflevering 42
De heren bespreken de nederlaag tegen ADO Den Haag. Was het een superactie van Sem Steijn, door provocerend te juichen voor de B-Side? Dat niet, maar heel kwaad deed hij er ook niet mee. Volgens het drietal is het een stukje Haagse bluf dat NAC juist ontbeert. Verder wordt de komst van Boyd Lucassen besproken. Een vaste waarde uit de Eredivisie met een goede leeftijd. Het is een voorbode voor wat in de toekomst komen gaat. NAC=Breda gaat namelijk op korte termijn de overname afronden. Nog voor het weekend zou de koopovereenkomst getekend gaan worden. Jethro Mashart viel in het Rat Verlegh Stadion stevig door de mand. De linksback miste de urgentie van het nacompetitieduel. Ook Dion Malone had volgens de heren een negatieve rol. Het opstootje van Mario Bilate, die enkel bijval kreeg van Anthony Lurling, was illustratief voor de teneur in de spelersgroep. Maurice Steijn liet zich woensdagavond uit over bedreigingen aan het adres van zijn kinderen. Verwerpelijk, volgens de heren. NAC sprak zich er ook over uit en dat statement kon goedkeuring vinden.  Toch werkte de komst van Steijn - gesteund door de plots weer opdravende Matthijs Manders - provocatief. Wat had hij te zoeken in Breda? En waarom zocht hij de commotie op? Dat hij door een zijdeur binnen moest komen, valt te betwisten. Dat Steijn de kleedkamer van NAC op wilde zoeken, onderstreept zijn gebrek aan inlevingsvermogen, aldus het drietal.
12-05-2022 | 57 min
Gegenpressing 100: NAC-iconen bespreken overnamestress, ambities in de play-offs en eeuwige liefde

Gegenpressing 100: NAC-iconen bespreken overnamestress, ambities in de play-offs en eeuwige liefde

Seizoen 2 - Aflevering 37
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. Dit keer is het een bijzondere jubileum-editie, want het is de honderdste uitzending van de heren. Geen onthullende verhalen omtrent het overnameproces en zeker geen kritische ontleding van het spel van NAC tegen VVV-Venlo. De honderdste show staat in het teken van een uitgebreide terugblik. En in de veilige NAC- en muziektempel van huiscolumnist Johan Gabriëls worden herinneringen opgehaald. ,,Wat is een podcast", vroeg Blanco zich bij de eerste uitzending nog af. Het ultieme NAC-gevoel wordt gezocht door te spreken met diverse spraakmakende gasten uit de eerste honderd shows. Zo schuift naamgever van de show Peter Hyballa even aan. De Duitse oefenmeester inspireerde de heren met zijn gegenpressing-filosofie. Voormalig voorzitter John Peek bespreekt de impact die zijn eerdere optreden in de uitzending had op de benadering van zijn persoon. Vader Pierre en zoon Sydney van Hooijdonk vertellen over hun haat-liefdeverhouding met de Parel van het Zuiden. Rob Penders blikt vooruit op de nacompetitie, waarin hij als trainer van FC Eindhoven mogelijk NAC zal treffen. Wie dat ook doet is Nick Olij. De aanvoerder van NAC spreekt namens de club over de ambities in het restant van het seizoen en de onrust die de overname met zich meebracht.  Tot slot komen ook drie echte NAC-iconen aan het woord. John Karelse laat zijn licht schijnen over de actualiteit, terwijl Annie van Hooijdonk de podcast van een smaakmakende inleiding voorziet. Ton Lokhoff, mister NAC zelf, onderstreept nog een keer zijn eeuwig durende liefde voor de club van zijn leven.
11-04-2022 | 118 min