1. Podcast | Deel 8 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindhovenaar’
  Bevrijding 75 jaar

  Podcast | Deel 8 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindho­venaar’

  EINDHOVEN - Het is maandag 9 oktober. De gevechten in de buurt van Eindhoven zijn een stuk afgenomen en de geallieerden hebben een groot deel van Brabant en Zeeland bevrijd. Maar het gevaar is nog niet geweken. Dat blijkt als de Duitsers nog een keer hun tanden laten zien en vanuit Limburg een tegenaanval inzetten op Eindhoven. Luister naar deel 8 van onze podcast Dagboek van de bevrijding.
 2. Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindhovenaar’: Het Eindhovensch Dagblad verschijnt weer!

  Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindho­venaar’: Het Eindho­vensch Dagblad verschijnt weer!

  EINDHOVEN - De eerste krant! Het Eindhovensch Dagblad - door de Duitsers verboden in 1941 - is voor het eerst weer verschenen op 22 september. ‘Er stond nog niet veel in, maar het deed je toch goed!’ Op 23 september begint het te regenen. Een strop voor de Engelsen, die goed vliegweer nodig hebben om door te kunnen stoten naar Arnhem. Beluister hier deel 5 van onze podcast.