Perrongeluk door Steven van Beek. Foto Edwin Wiekens
Volledig scherm
Perrongeluk door Steven van Beek. Foto Edwin Wiekens © EDWIN WIEKENS

Laatste Perrongeluk: Verwondering

De man is gekleed in een felrood trainingspak en draagt overdwars een zwart schoudertasje. Daarin zitten sigaretten, portemonnee en zijn telefoon. Aan zijn hand loopt een jongetje, vier jaar oud. 

Hijzelf is een veertiger en bestelt twee halve liters bier. Hij betaalt en op dat moment verschijnt een vijftal tieners om hem heen, die hem vrolijk op de schouders kloppen.

Hij is een veertiger, maar klaarblijkelijk ietwat jeugdig. Amicaal begroet hij ze, geeft ze een knuffel, gevolgd door een verscheidenheid aan hand aanrakingen. ,,Jullie ook bier? Haha, zijn jullie te jong voor, je weet", grijnst hij plagerig en opent zijn biertje. 

Een van de jongens zakt door de knieën en geeft het jongetje een knuffel. Dat gaat uiterst teder en liefdevol. ,,Ja, we zijn op weg naar zijn moeder, ik ben 'm weer een paar daagjes kwijt", stamelt de ogenschijnlijke vader.

,,Hey, hoe gaat ie?", vraagt de knielende jongen aan het jongetje. De andere vier kijken er wat ongemakkelijk naar. ,,Wat gaan jullie vanavond doen, boys?", vraagt de vader. Dat is nog niet bekend. ,,Stuur me effe een appje, ik heb vanavond ook niks man", roept hij.

,,Wanneer komt ie weer bij jou?", vraagt de knielende jongen. De vader heeft het jongetje zojuist losgelaten en deze begint speels tussen de andere vier jongens te rennen. Een van de jongens biedt hem een chipje aan, die het jongetje met graagte aanneemt. ,,Weet ik niet man, gezeik altijd. Straks nog even overleggen maar die bitch doet moeilijk weet je."

Twee dames lopen langs en zijn complimenteus over het jongetje. ,,Ja thanks. My boy", grijnst de man trots. ,,Anyway, gasten. Vanavond anders gewoon een jointje bij mij?" 

Dit is de laatste Perrongeluk in BN DeStem.
Steven van Beek gaat op reis. Zijn 419 Perrongelukjes zijn nog wel te vinden op internet. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs