Volledig scherm
Francesco Bagnaia. © AFP

Zesde zege Bagnaia, Bendsneyder weer puntloos

Francesco Bagnaia heeft zijn zesde zege van dit jaar in de Moto2 geboekt. De Italiaanse motorracer won de Grote Prijs van San Marino. Hij troefde op het circuit van Misano zijn titelrivaal Miguel Oliveira af. De Portugees, die als tweede finishte, zag zijn achterstand op leider Bagnaia in het WK oplopen naar 8 punten.

Volledig scherm
Francesco Bagnaia. © REUTERS

Bo Bendsneyder slaagde er wederom niet in WK-punten te verdienen. De Rotterdammer, die volgend jaar uitkomt voor het Nederlandse raceteam van eigenaar Roelof Waninge en manager Jarno Janssen, kwam als twintigste over de finish.

In de lichte klasse Moto3 was de Italiaan Lorenzo Dalla Porto de snelste. Hij won zijn eerste grand prix. De Spanjaard Jorge Martin werd tweede, maar nam wel de leiding in de WK-stand over van de Italiaan Marco Bezzecchi, die in de voorlaatste ronde onderuit ging en uitviel.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.