Xander Bogaerts.
Volledig scherm
Xander Bogaerts. © Getty Images

Xander Bogaerts mist net nieuwe mijlpaal

Honkballer Xander Bogaerts was dicht bij een nieuwe mijlpaal in zijn toch al imposante loopbaan. 

De korte stop van Boston Red Sox slaagde er net niet in een zogenoemde cycle te realiseren. Daarmee wordt aangegeven dat een slagman in een wedstrijd goed is geweest voor een honkslag, een tweehonkslag, een driehonkslag en een homerun (zijn 31ste van het seizoen).

Tegen Los Angeles Angels, dat met 4-3 werd geklopt, ontbrak alleen de driehonkslag. Bogaerts was in de eerste inning goed een honkslag waarop Mookie Betts binnenkwam, sloeg een 2-run homerun de derde inning en was in de vijfde inning goed voor een tweehonkslag. 

De Arubaan won met zijn ploeg al twee keer de World Series, in 2013 en 2018.

Xander Bogaerts.
Volledig scherm
Xander Bogaerts. © AFP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.