Tiger Woods.
Volledig scherm
Tiger Woods. © Getty Images

Woods wil op jacht naar goud in Tokio: ‘Misschien mijn laatste kans’

Golfer Tiger Woods wil op jacht naar goud bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020. ,,Ik ben 43 en dit is misschien wel mijn laatste kans om op dat evenement uit te komen. Bovendien is olympisch goud één van de weinige prijzen die ik nog nooit heb gewonnen.”

In Rio de Janeiro 2016 keerde golf na een eeuw afwezigheid terug op de Spelen. Veel golfers kwamen niet opdagen uit angst voor besmetting met het zikavirus. Woods kampte destijds met een rugblessure en wist niet of hij ooit nog kon terugkeren op het hoogste niveau. Dat is hem inmiddels gelukt.

De Brit Justin Rose won drie jaar geleden goud in Rio. Elk land mag maximaal vier golfers afvaardigen naar Tokio. “Eerst moet ik me nog zien te plaatsen”, zegt Woods. ,,Dat wordt nog een zware opgave.”

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.