Volledig scherm
Tiger Woods. © Getty Images

Woods wil op jacht naar goud in Tokio: ‘Misschien mijn laatste kans’

Golfer Tiger Woods wil op jacht naar goud bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020. ,,Ik ben 43 en dit is misschien wel mijn laatste kans om op dat evenement uit te komen. Bovendien is olympisch goud één van de weinige prijzen die ik nog nooit heb gewonnen.”

In Rio de Janeiro 2016 keerde golf na een eeuw afwezigheid terug op de Spelen. Veel golfers kwamen niet opdagen uit angst voor besmetting met het zikavirus. Woods kampte destijds met een rugblessure en wist niet of hij ooit nog kon terugkeren op het hoogste niveau. Dat is hem inmiddels gelukt.

De Brit Justin Rose won drie jaar geleden goud in Rio. Elk land mag maximaal vier golfers afvaardigen naar Tokio. “Eerst moet ik me nog zien te plaatsen”, zegt Woods. ,,Dat wordt nog een zware opgave.”

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”