Volledig scherm
Tiger Woods. © AFP

Woods’ nieuwe doel: de Spelen van Tokio

Golfer Tiger Woods heeft in zijn carrière vrijwel alles bereikt wat hij wilde bereiken, maar toch mist de Amerikaan nog iets: deelname aan de Spelen. Dat is zijn nieuwe doel. 

,,Het is een groot doel van me om het olympische team te halen", aldus de voormalige nummer 1 van de wereld. ,,Volgend jaar moet het gebeuren, ik denk dat ik daarna weinig kansen meer krijg. Bij de Spelen van 2024 ben ik 48 jaar, het wordt dan heel moeilijk om nog bij de beste Amerikanen te horen."

Golf stond bij de Spelen van 2016 voor het eerst sinds 1904 weer op het olympische programma. Woods ontbrak echter in Rio de Janeiro vanwege blessureleed. ,,Als kind ben ik bij de Spelen van 1984 in Los Angeles geweest. Nu heb ik de kans om zelf als sporter ook onderdeel van de Spelen te zijn”, aldus de 43-jarige Woods. 

De golfmiljardair, die de sport lang domineerde, is na jaren vol fysieke problemen weer terug. Dit bewees Woods door dit jaar de Masters te winnen, zijn vijftiende majortitel. Daarmee is de golfer op de weg terug. 

Aan het olympische toernooi mogen zestig golfers meedoen, met een maximum van vier per land. Op de wereldranglijst neemt Woods weliswaar de negende plek in, maar hij is wel 'pas' de zesde Amerikaan op de lijst.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”