Dafne Schippers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dafne Schippers. © BSR Agency

Woede bij Schippers: háár nummer is ineens een bijnummer

Diamond LeagueDe 200 meter, waarop Dafne Schip­pers twee wereldtitels behaalde, is bij de nieuwe Diamond League gedegradeerd naar het bijprogramma. De Nederlandse vindt het maar niets.

Door Pim Bijl

Uitkomen op het Diamond League-podium was jaren geleden een van de fijne bijkomstigheden van haar carrièreswitch van de meerkamp naar de sprint. Dafne Schippers geniet van wedstrijden op het hoogste niveau tegen andere toppers. Alleen de wereldkampioenschappen, eens in de twee jaar, kennen een sterkere ­bezetting. Het doet de 27-jarige Utrechtse dan ook pijn dat haar levelingsnummer, de 200 meter, geen deel meer uit maakt van het hoofdprogramma van de veertiendelige reeks topwedstrijden, die volgend jaar op 17 april aanvangt in Doha.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.