Michael van der Mark
Volledig scherm
Michael van der Mark © Getty Images

WK superbike op TT Circuit Assen uitgesteld naar augustus

De coronapandemie zorgt voor de afgelasting van nog een groot sportevenement in Nederland. Het WK superbike in Assen is uitgesteld. De derde ronde uit het wereldkampioenschap van deze motorenklasse stond gepland voor het weekeinde van 17 tot en met 19 april, maar is nu verzet naar 21 tot en met 23 augustus.

Het evenement op het TT Circuit van Assen trok de laatste jaren tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers. De Rotterdamse motorcoureur Michael van der Mark is de enige Nederlander die actief is in het WK superbike.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.