Steffan Winkelhorst.
Volledig scherm
Steffan Winkelhorst. © Foto: SCS/Soenar Chamid

Winkelhorst pakt dubbel op NK skiën in Oostenrijk

Skiër Steffan Winkelhorst heeft bij de NK skiën in het Oostenrijkse Sankt Johann-Alpendorf na de slalom ook de reuzenslalom gewonnen. 

 1. De wereldberoemde Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketballers en meisjes die er naakt rondliepen’
  PREMIUM

  De wereldbe­roem­de Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketbal­lers en meisjes die er naakt rondliepen’

  Met de dood van Dick Fosbury is een sporticoon gaan hemelen. De Amerikaan heeft met de naar hem vernoemde fosburyflop het hoogspringen voor altijd veranderd. ,,Weinigen weten dat hij een tijdje in Brabant heeft gewoond”, zegt Mart Smeets. Het verhaal van een gedoofde ster die terecht kwam in een Heusdense commune.
  's-Hertogenbosch, Best, Heusden
 2. Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boycot, bond verbreekt lidmaatschap
  PREMIUM

  Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boy­cot, bond verbreekt lidmaat­schap

  Megan de Cler is ondanks een boycot van de Nederlandse Boksbond toch naar het WK van de internationale boksbond IBA in New Delhi gereisd, om daar onder neutrale vlag mee te doen. Als gevolg is het 19-jarige bokstalent geen lid meer van de nationale bond, wat haar deelname bij toekomstige toernooien en de Olympische Spelen onmogelijk maakt. De Boksbond is tevens van mening dat De Clers deelname aan dit toernooi niet volgens de competitieregels is en vecht die deelname daarom aan.