Lee Westwood (links) met zijn caddie James Baker.
Volledig scherm
Lee Westwood (links) met zijn caddie James Baker. © EPA

Westwood wint als eerste golfer Europese Tour in vier decennia

Golfer Lee Westwood schrok er zelf van na zijn zege in het Abu Dhabi Championship. Hij boekte zijn 44ste profzege 23 jaar na zijn eerste in 1996. Westwood is daarmee de eerste speler op de Europese Tour met overwinningen in vier opeenvolgende decennia. 

,,Ik kan niet geloven dat ik al zo oud ben”, zei de 46-jarige Engelsman na zijn indrukwekkende optreden in het Arabische emiraat. Westwood won met twee slagen voorsprong op drie nummers twee en incasseerde een winstbonus van ruim 1 miljoen euro. ,,Ik heb hier een goede week gehad. Ben vooral blij dat ik het hoofd koel heb gehouden. Ik heb met opzet niet op de anderen gelet en alleen maar geprobeerd mezelf goed onder controle te houden”, aldus Westwood.

De Brit versloeg onder anderen de Nederlander Joost Luiten, die minder scherp was in Abu Dhabi en op de 42ste plaats eindigde, met dertien slagen meer dan de winnaar.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.