Volledig scherm
Lee Westwood (links) met zijn caddie James Baker. © EPA

Westwood wint als eerste golfer Europese Tour in vier decennia

Golfer Lee Westwood schrok er zelf van na zijn zege in het Abu Dhabi Championship. Hij boekte zijn 44ste profzege 23 jaar na zijn eerste in 1996. Westwood is daarmee de eerste speler op de Europese Tour met overwinningen in vier opeenvolgende decennia. 

,,Ik kan niet geloven dat ik al zo oud ben”, zei de 46-jarige Engelsman na zijn indrukwekkende optreden in het Arabische emiraat. Westwood won met twee slagen voorsprong op drie nummers twee en incasseerde een winstbonus van ruim 1 miljoen euro. ,,Ik heb hier een goede week gehad. Ben vooral blij dat ik het hoofd koel heb gehouden. Ik heb met opzet niet op de anderen gelet en alleen maar geprobeerd mezelf goed onder controle te houden”, aldus Westwood.

De Brit versloeg onder anderen de Nederlander Joost Luiten, die minder scherp was in Abu Dhabi en op de 42ste plaats eindigde, met dertien slagen meer dan de winnaar.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”