Ceylin del Carmen Alvarado.
Volledig scherm
Ceylin del Carmen Alvarado. © BELGA

Wereldkampioene veldrijden Del Carmen Alvarado wil ook gaan mountainbiken

Ceylin del Carmen Alvarado, de wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen, wil zich naast het veldrijden op een andere discipline gaan richten: mountainbiken.

Gisteren liet Del Carmen Alvarado nog weten dat ze in juni graag wilde deelnemen aan de WK mountainbike in Albstadt. Dat WK werd echter vandaag afgelast. Ze had in Albstadt de top vijftien op het oog. De 21-jarige Rotterdamse hoopt op de Spelen van 2024 in Parijs mee te doen op deze discipline.

Del Carmen Alvarado is niet de eerste sporter die beide fietsonderdelen gaat combineren. Het bekendste voorbeeld is uiteraard Mathieu van der Poel, die daarnaast ook nog eens wereldtop is bij het wegwielrennen.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.