Lindsey Vonn.
Volledig scherm
Lindsey Vonn. © REUTERS

Wel of geen record, Lindsey Vonn stopt na dit seizoen

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn stopt na het komende seizoen, ook als ze Ingemar Stenmark niet weet te overtreffen. 

De bijna 34-jarige Vonn aast op het recordaantal wereldbekerzeges van de Zweedse skiër, die in de jaren zeventig en tachtig tot 86 overwinningen kwam. Vonn staat op 82 zeges in de wereldbeker.

,,Het zou geweldig zijn als ik het record kan verbreken'', zei de skivedette in New York. ,,Maar als dat niet lukt, heb ik nog steeds een geweldige carrière gehad en ik ben sowieso de meest succesvolle vrouw ooit. Dat is denk ik nog steeds iets om heel trots op te zijn. We zullen zien wat er dit seizoen gaat gebeuren.''

Vonn had enkele weken geleden al bevestigd dat ze aan haar laatste seizoen begint. Op de Spelen van begin dit jaar in Pyeongchang pakte ze brons op de afdaling, het onderdeel waarop ze olympisch kampioene werd bij Vancouver 2010. Vonn, die in haar carrière vaak te maken kreeg met blessures, riep in februari nog dat ze pas zou stoppen als ze het record van Stenmark te pakken heeft. Dat is nu geen doel op zich meer, maar vooral een brandende ambitie.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.