Volledig scherm
Ferry Weertman. © EPA

Weertman naast podium op de Seychellen

Langeafstandzwemmer Ferry Weertman is net naast het podium geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd op de Seychellen. De olympisch kampioen eindigde als vierde op de 10 kilometer in de Marathon Swim Series in 1 uur 56 minuten en 4 seconden. 

De Fransman Marc-Antoine Olivier was twee seconden sneller en pakte de zege voor de Australiër Nicholas Sloman en de Hongaar Kristof Rasovszky.

Marcel Schouten en Pepijn Smits moesten met het ingaan van de laatste ronde de kopgroep laten gaan. Smits eindigde als 22e op 1.41 minuut van de winnaar en Schouten als 23ste. Voor Weertman was het zijn eerste optreden in de wereldbeker. Hij was in februari niet gestart bij de eerste wedstrijd uit de serie in Doha, een wedstrijd die hij het jaar ervoor nog had gewonnen. Weertman won vorig jaar ook het klassement van de wereldbeker. Bij de wedstrijd op de Seychellen werd hij toen ook vierde.

Voor Weertman was het zijn eerste optreden in de wereldbeker. Hij was in februari niet gestart bij de eerste wedstrijd uit de serie in Doha, die hij het jaar ervoor nog had gewonnen. Weertman won vorig jaar ook het klassement van de wereldbeker. Op de Seychellen werd hij toen ook vierde.

Weertman pakte halverwege de wedstrijd even de leiding en had toen ook nog Schouten kort achter zich. Met het ingaan van de laatste ronde maakte zich een kopgroep van vier los van de rest. In een spannende finale greep Weertman net naast een podiumplek.

Eerder op de dag finishte Esmee Vermeulen als twaalfde. Ze moest 26 seconden toegeven op de Italiaanse winnares Arianna Bridi. Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal was niet gestart op de Seychellen.