Bibian Mentel
Volledig scherm
Bibian Mentel

Voor elfde keer kanker ontdekt bij paralympisch kampioene Mentel

Bij voormalig snowboardster Bibian Mentel (46) zijn wederom tumoren ontdekt, zo vertelt de drievoudig paralympisch kampioen vanavond tegenover RTL Boulevard. ,,Ik leef al zolang met kanker dat ik altijd wel voorbereid ben op slecht nieuws, maar er zijn weer uitzaaiingen.”

Bij Mentel werd al tien keer eerder kanker ontdekt. Eerder dit jaar onderging ze hiervoor nog een zware operatie. ,,Dit keer zijn het uitzaaiingen vanaf mijn ruggengraat naar boven. Op mijn nekhoogte zit weer een tumor, en lager op mijn rug ook.” en: ,,Het voelt alsof mijn kaartenhuis van binnen instort.’’ 

Ze kreeg van haar arts het advies om toch met haar zoon en man op vakantie te gaan. ,,Het is misschien wel de laatste zomer in goede gezondheid.” 

Trainingsschema

Toch laat ze zich niet kisten. Ze doet mee aan Dancing with the Stars en denkt er niet aan om te stoppen met haar deelname. Volgens haar man is het trainingsschema handig ingepland: ,,In de ochtend gaat ze oefenen, ‘s middags is de bestraling en de rest van de middag is ze kotsmisselijk. Daarna een rustdag en dan weer.”

Mentel: ,,Ik kan me heel erg optrekken aan dansen en leuke dingen doen. We hebben niet voor niets carpe diem op onze polsen laten tatoeëren. Pluk de dag.”