Volleybalsters verslaan ook Azerbeidzjan op EK

VideoOok de tweede wedstrijd eindigde in winst voor de Nederlandse volleybalvrouwen. Op het EK in Boedapest wonnen ze in drie sets van Azerbeidzjan: 25-15, 25-23, 25-23.

Net zo soepel als in de openingswedstrijd tegen Roemenië ging het niet. De vrouwen van Azerbeidzjan wisten hun eerste wedstrijd ook te winnen. Zij wonnen een vijfsetter van Kroatië, maandag de tegenstander van Nederland. 

Opnieuw won Oranje een wedstrijd dit EK zonder setverlies. Dat was twee jaar geleden anders, toen Nederland op het Europees kampioenschap in de halve finales met 3-2 won van Azerbeidzjan. 

Door de tweede opeenvolgende zege voeren de Nederlandse volleybalvrouwen de stand aan in groep C.

Volledig scherm
Anne Buijs, Laura Dijkema en Celeste Plak (van links naar rechts) bij de openingswedstrijd tegen Roemenië. © EPA
  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”