Volleybalsters draaien warm bij EK met simpele zege op Roemenië

VideoDe volleybalsters van Oranje zijn het WK als verwacht begonnen met een een simpele zege. De nummer 7 van de wereld had in de Papp Laszlo Sportarena van Boedapest geen kind aan Roemenië: 3-0 (25-21, 25-18, 25-9).

Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues en Yvon Belien juichen na een punt.
Volledig scherm
Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues en Yvon Belien juichen na een punt. © EPA

Het mocht geen verrassing heten dat Oranje weinig moeite had met de nummer 52 van de wereldranglijst. Toch was het voor de volleybalsters een prettige start van het EK, zeker na het mislopen van een olympisch ticket begin deze maand. Het verlies in de beslissende wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi tegen Italië speelde niet door in Hongarije, waar Nederland de groepswedstrijden speelt van het EK.

Zondagmiddag volgt de tweede wedstrijd in groep C, tegen Azerbeidzjan. Twee jaar geleden versloeg Oranje, de huidige nummer 7 van de wereld, de Azerbeidzjanen met 3-2 in de halve finale. De Europese eindstrijd ging toen verloren tegen Servië.

Morrison speelde met Yvon Beliën, Kirsten Knip (libero), Maret Balkestein-Grothues, Juliët Lohuis, Celeste Plak, Anne Buijs en spelverdeler Laura Dijkema. Beliën was verantwoordelijk voor de meeste punten: 20. Gevolgd door Plak met 19 punten. “We hebben lekker gespeeld en zijn erg blij met deze goede start”, zei Beliën, die had genoten van het publiek. “Er zijn hier veel Oranjefans en ik hoorde veel Nederlandse liedjes. Het is daarom leuk om hier te spelen.”

Laura Dijkema.
Volledig scherm
Laura Dijkema. © EPA
Yvon Belien en Maret Balkestein-Grothues (rechts).
Volledig scherm
Yvon Belien en Maret Balkestein-Grothues (rechts). © EPA

Zondagmiddag volgt de tweede wedstrijd in groep C, tegen Azerbeidzjan. Twee jaar geleden versloeg Oranje, de huidige nummer 7 van de wereld, de Azerbeidzjanen met 3-2 in de halve finale. De Europese eindstrijd ging toen verloren tegen Servië.

Azerbeidzjan won eerder vandaag de eerste groepswedstrijd met 3-2 van Kroatië. Belien: ,,We hebben iets van die wedstrijd gezien en zullen de beelden morgen nog goed bekijken. Het is een sterk team, dus we zullen op ons best moeten zijn.”

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.