Nadine Visser eindigt als zesde.
Volledig scherm
Nadine Visser eindigt als zesde. © BSR Agency

Visser zesde in finale 100 meter horden

Nadine Visser heeft in de finale van de 100 meter horden op de WK in Doha geen medaille kunnen bemachtigen. De 24-jarige atlete eindigde als zesde in de finale. Ze liep een tijd van 12,66.

De Amerikaanse Nia Ali won de titel in 12,34. Haar landgenote Kendra Harrison behaalde het zilver in 12,46. De Jamaicaanse Danielle Williams pakte het brons in 12,47.

Visser stond voor de tweede keer op rij in de finale van de 100 meter horden. Ze eindigde bij de vorige WK in Londen als zevende. Ze had in de halve finales in Doha haar Nederlands record aangescherpt tot 12,62.

Nadine VIsser in actie op de 100 meter horden.
Volledig scherm
Nadine VIsser in actie op de 100 meter horden. © ANP
Volledig scherm
© ANP
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.