Volledig scherm
Beitske Visser. © REUTERS

Visser dwingt plek af in voorselectie tweede seizoen W Series

De voorselectie van de W Series is bekend. Een twaalftal vrouwelijke coureurs heeft al een stoeltje, de andere acht plekken worden vergeven op de testdagen in Almeria. 

Een van de namen die sowieso aan het tweede seizoen van de W Series, de raceklasse voor vrouwen, deelneemt is Beitske Visser uit Dronten. De 24-jarige vicekampioen heeft haar stoeltje veiliggesteld door haar tweede plaats in het kampioenschap, net als de overige elf beste coureurs. 

In het Spaanse Almeria zullen veertien vrouwen vanaf maandag strijden om acht plekken. Visser zal daar samen met Miki Koyama aanwezig zijn om te fungeren als maatstaf voor de rest. 

Het blijft bij Visser als enige Nederlandse. Geen enkele landgenoot heeft zich aangemeld voor de testdagen. 

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.