Volledig scherm
© USA TODAY Sports

Verkoop Brooklyn Nets levert recordprijs op

Joe Tsai, medeoprichter van webwinkelgigant Alibaba, mag zich officieel de nieuwe eigenaar noemen van basketbalclub Brooklyn Nets. Het bestuur van de Amerikaanse competitie NBA heeft de overname goedgekeurd. 

De 55-jarige zakenman betaalt in totaal 2,35 miljard dollar (circa 2,1 miljard euro) voor de Nets. Dat is een record in de Amerikaanse sporthistorie.

Tsai kocht in 2018 voor 1 miljard dollar 49 procent van de aandelen. Voor de resterende 51 procent trekt de schatrijke Taiwanese Canadees 1,35 miljard uit. Tsai wordt tevens volledig eigenaar van Barclays Center, de thuishaven van de Nets.

De Rus Mikhail Prokhorov kocht de NBA-club, die toen nog New Jersey Nets heette, in 2010. Twee jaar later verhuisde de ploeg naar Brooklyn.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.