Van Gerwen onttroont Cross in rechtstreekse confrontatie: ‘Daar ben ik heel trots op’

VideoMichael Van Gerwen mag zich sinds gisteravond weer koploper in de Premier League noemen. De Vlijmenaar onttroonde Rob Cross in een rechtstreekse confrontatie om de eerste plaats. Van Gerwen kende een ongelukkige start, maar veegde vervolgens de vloer aan met zijn concurrent: 2-8.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Van Gerwen een eenvoudige avond tegemoet zou gaan. De nummer één van de wereld kwam met 2-0 achter. ,,Ik was een beetje ongelukkig”, zei Van Gerwen tegen de PDC. ,,Daarna kreeg hij de kans om 125 uit te gooien en met 3-0 voor te komen, maar toen pakte ik de draad op. Ik dacht: speel alleen je eigen spel, maak geen fouten en zet hem onder druk. Dat is precies wat ik deed.”

Die tactiek leidde tot acht opeenvolgende legs en daarmee de overwinning voor de Vlijmenaar. Met nog vier speelronden op het programma heeft Mighty Mike zijn koppositie heroverd. ,,Terug op nummer één, dat is waar ik hoor. Daar ben ik heel trots op. Rob speelde goed, maar hij kan beter dan dit. Maar winnen is winnen, de manier waarop maakt niet uit.”

Play-offs

In de Premier League staan nog vier speelronden op het programma. De vier beste spelers kwalificeren zich voor de play-offs in Londen, op donderdag 23 mei. De winnaar gaat aan de haal met een cheque van 250.000 pond. 

Volledig scherm
Michael van Gerwen en Rob Cross. © Michael Cooper