Volledig scherm
© BELGA

Van Aert overweegt schadeclaim bij Tour-organisatie

Wout van Aert en zijn manager Jef Van den Bosch onderzoeken of ze financiële compensatie kunnen krijgen van Tour-organisator ASO, na de crash van Van Aert in de tijdrit in Pau.

,,De schade die ik heb geleden is niet klein”, zei Van Aert tijdens zijn persconferentie. In de tijdrit van de Tour de France haakte Van Aert met hoge snelheid in een uitstekend deel van de nadarafsluiting langs het parcours. Van Aert liep daarbij een open wonde van 21 centimeter lang op aan het rechterdijbeen.

Van Aert zou hoe dan ook een beperkte crosswinter rijden. Maar na zijn crash loopt hij heel wat startgeld mis. Het financiële verlies kan vele tienduizenden euro’s bedragen. Jef Van den Bosch én Jumbo-Visma stuurden een brief naar ASO en die liet weten dat ze de zaak onderzoeken. De organisator wijst door naar haar verzekeraar. 

De Belg hoopt komende winter nog in enkele veldritten te kunnen starten. ,,Het is mijn doel, maar ik weet niet of het realistisch is”, zei de Belg, die afgelopen jaar als renner van Jumbo-Visma indruk maakte op de weg. 

De drievoudig wereldkampioen wil de komende winter graag nog crossen voordat het wegseizoen begint. ,,Ik ga er alles aan doen, maar de vraag is wanneer ik fit ben en wanneer ik weer op topniveau kan presteren.”

Volledig scherm
© BELGA