Volledig scherm
Onenigheid tussen Verhoeven en Ben Saddik op de persconferentie voorafgaand aan de partij © Mischa Keemink 2017

Uitspraken Ben Saddik maken Verhoeven 'boos en supergemotiveerd'

VideoHet befaamde spuugincident tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven maakte de tongen los in de kickbokswereld. Volgens de Belg, die zaterdag tegen de Brabander in de ring staat, rochelde hij in de richting van de Nederlander omdat die iets over zijn ziekte zou hebben gezegd. Niet waar, zegt Verhoevens manager Karim Erja. ,,Rico is geen trash talker."

Door Tim Reedijk

De spanning was voelbaar, toen Verhoeven en Ben Saddik naast elkaar zaten bij de persconferentie voorafgaand aan de onderlinge partij op 14 november. Na de staredown tufte de Belg in de richting van Verhoeven, die boos reageerde. Later verklaarde Ben Saddik dat hij dat deed omdat Verhoeven iets zou hebben gezegd over zijn ziekte. Ben Saddik overwon en vocht jaren tegen schildklierkanker.

,,Dat Rico iets over zijn ziekte heeft gezegd, is gewoon niet waar", zegt Erja. ,,Die uitspraken maken Rico boos, dan komt het mens in hem naar boven. Hij raakt daardoor supergemotiveerd. Het laadt hem alleen maar meer op als de tegenstander niet sportief is."

Erja denkt dat Verhoeven nooit persoonlijk zal worden naar tegenstanders. ,,Rico is geen trash talker. Deze uitspraken van Ben Saddik stuiten hem tegen de borst."

Nerveus

Verhoeven liet meteen na het incident al weten niet van zijn stuk te zijn gebracht. Kamp-Rico beschouwt het eerder als een zwakte van de Belg. ,,Het geeft alleen maar aan dat hij nerveus is, dat hij een instabiele factor is. Rico gaat uit zijn zijn eigen kracht", aldus Erja. Wat het de wereldkampioen doet dat hij eerder al eens naar het canvas werd geslagen door de beresterke Ben Saddik? ,,Natuurlijk moet Rico opletten, Jamal is een grote gozer. Hij mag hem niet onderschatten. Feit is dat Rico alles heeft te verliezen."

We blikken de hele week vooruit op het gevecht van zaterdagavond en hebben na afloop van de wedstrijd ook de samenvatting online staan. Ziggo Sport zendt het live uit.