Tolk Svenja Bossmann (l), Madiea G. en advocaat Norman Werner.
Volledig scherm
Tolk Svenja Bossmann (l), Madiea G. en advocaat Norman Werner. © ANP

Twijfels advocaat over aanhouding Madiea G.

Het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in het Duitse Kleef heeft maandag laten weten dat de douane bij toeval de auto van Madiea G. had aangehouden voor een routinecontrole. Maar advocaat Norman Werner van G. twijfelt sterk aan die lezing. 

Hij sluit niet uit dat het aanhouden van de auto waarin G. reed, doelbewust was. Dat liet Werner na afloop van de strafzaak tegen zijn cliënte desgevraagd aan het ANP weten. Tijdens het horen van vijf getuigen door de rechtbank in Kleef maandag zeiden twee douaniers dat de auto bij één van hen was opgevallen. Om die reden zou zijn besloten de auto te controleren op drugs en wapens. Maar advocaat Werner toonde zich argwanend: een geleasede Toyota Yaris valt niet zomaar op, vindt hij. Hij sloot niet uit dat het aan de kant zetten van G. een gerichte actie was.

De Duitse rechtbank veroordeelde G. tot 8,5 jaar cel wegens drugssmokkel en betrokkenheid bij drugshandel. Zij gaat in hoger beroep.

De 27-jarige Amsterdamse, meervoudig Nederlands kampioene, werd op 18 juni bij de controle net over de Duitse grens bij Elten aangehouden met vele kilo’s harddrugs en 12.000 euro contant geld in haar auto. Volgens Werner wist G. niet dat het om drugs ging, maar de rechtbank gelooft haar niet.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.