Lieke Wevers, Naomi Visser en Sanne Wevers van het Nederlandse vrouwenteam na afloop van de kwalificatieronde tijdens het WK turnen.
Volledig scherm
Lieke Wevers, Naomi Visser en Sanne Wevers van het Nederlandse vrouwenteam na afloop van de kwalificatieronde tijdens het WK turnen. © ANP

Turnsters verdelen het werk

Geen enkele Nederlandse turnster zal morgen in de WK-landenfinale een hele meerkamp afwerken. Waarnemend bondscoach Vincent Wevers gaf vanmiddag de opstelling prijs.

Meerkampfinaliste Naomi Visser komt evenals Eythora Thorsdottir in actie op drie toestellen. Sanne en Lieke Wevers en Tisha Volleman doen er elk twee. In de teamfinale geldt een afwijkend ‘format’: op elk toestel mag een land maar drie turnsters inzetten, een minder dan in de kwalificatie, en alle resultaten tellen mee in de teamscore. Elke fout wordt dus aangerekend.

De teamfinale in de Hanns-Martin Schleyer Halle in Stuttgart begint dinsdag om 14.30 uur. Titelverdediger Amerika is zwaar favoriet. Het Nederlandse vijftal plaatste zich zaterdag als zesde voor de finale. Alle finalisten zijn al verzekerd van een teamticket voor de Olympische Spelen van 2020.

De mannen werken vanavond vanaf 19.30 uur hun kwalificatiewedstrijd af.

Startvolgorde Nederland:

Balk: Visser, Thorsdottir, Sanne Wevers
Vloer: Volleman, Lieke Wevers, Thorsdottir
Sprong: Visser, Volleman, Thorsdottir
Brug: Visser, Sanne Wevers, Lieke Wevers

Bekijk hier de voorbeschouwing van Verona van de Leur op de kwalificatiewedstrijd van de mannen:

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.