Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

Trump over Spelen: ‘Japan zal de juiste beslissing nemen’

Hoewel enkele grote landen inmiddels hebben gezegd de komende zomer niet deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio, mag deze stap niet worden verwacht van de Verenigde Staten. 

President Donald Trump zegt volledig te vertrouwen op het advies van de Japanse premier Shinzo Abe. ,,Hij zal de juiste beslissing nemen. Daar twijfel ik niet aan.”

Abe heeft al te kennen gegeven dat uitstel een serieuze optie is. ,,Abe is een grote vriend van Amerika”, vervolgde Trump. ,,We houden rekening met zijn wensen. Tot nu toe heeft hij met betrekking tot de Olympische Spelen fantastisch werk geleverd. We vertrouwen op zijn oordeel.”

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.