Kira Toussaint op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kira Toussaint op archiefbeeld. © AP

Toussaint wint weer in wereldbeker

Kira Toussaint blijft winnen in de wereldbeker. Ze schreef donderdag in Doha de 50 meter rugslag op haar naam. Toussaint zegevierde in een tijd van 27,80 seconden. Het was haar vierde zege op rij op dit nummer tijdens de World Cup Series. 

Toussaint was vooral blij met haar winnende tijd. ,,Het ging in de finale weer sneller dan in de series. En de tijd was ook sneller dan vorige week in Kazan. Dit was ook de laatste race in deze cyclus op de langebaan."
Kamminga genoot in Qatar van zilver. ,,Het was echt een goede race. Ik zat weer dicht bij mijn persoonlijk record en opnieuw onder de olympische limiet. Ik merk echt dat ik groei in de uitvoering van races."

Arno Kamminga pakte zilver op de 100 meter schoolslag (59,25), achter de Japanner Yasuhiro Koseki (59,11).

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.