Deontay Wilder (links) versus Tyson Fury (rechts) tijdens bokspartij WBC World Heavyweight Title in Los Angeles, Verenigde Staten.
Volledig scherm
Deontay Wilder (links) versus Tyson Fury (rechts) tijdens bokspartij WBC World Heavyweight Title in Los Angeles, Verenigde Staten. © Action Images via Reuters

Titelgevecht Fury en Wilder eindigt onbeslist

De langverwachte clash tussen WBC bokskampioen Deontay Wilder en Tyson Fury in Los Angeles heeft geen winnaar opgeleverd.

De Amerikaanse Wilder en de Britse Fury waren aan elkaar gewaagd. Fury had het overwicht in negen van de twaalf rondes, maar ging in twee rondes tegen de mat. Een scheidsrechter gaf de overwinning aan Wilder (115-111), een tweede zag juist een Fury-overwinning (115-110) en de derde vond het gelijkspel (113-113).

Voor Fury was dit zijn moment voor een grote comeback na twee jaar uit de running te zijn geweest. De Brit is sinds juni terug in de ring na zijn gedwongen afscheid in 2016. De bokser was toen ernstig depressief en gebruikte alcohol en andere drugs. Nu heeft hij zichzelf bewezen en ,,was het grootste deel van het gevecht oppermachtig door zijn lange slag, zijn precieze voetenwerk en zijn sterke verdediging”, aldus persbureau Reuters.

Quote

De Gypsy King is terug

Tyson Fury

Wilder (33) was teleurgesteld. ,,Met twee knockdowns heb ik het gevecht echt gewonnen”, zei hij. In de negende ronde kwam Fury (30) snel overeind, maar toen hij in de elfde ronde opnieuw neerging, krabbelde hij pas op de laatste tel op.

Fury was vergevingsgezinder. ,,Wij zijn de beste twee zwaargewichten op de wereld”, zei hij met een verwijzing naar de Brity Anthony Joshua de ongeslagen houder met de titels in de bonden WBA, IBF, WBO en IBO. Hij wil de wedstrijd zeker overdoen. ,,De Gypsy King is terug”, luidde het zelfverzekerd. De Brit is sinds juni terug in de ring na zijn gedwongen afscheid in 2016. De bokser was toen ernstig depressief en gebruikte alcohol en drugs.

Ook Wilder nam het woord ‘rematch ‘in de mond. ,,In de rematch garandeer ik dat ik hem versla.” Beide boksers zinnen ook op een duel met Joshua.

Tyson Fury gaat naar de grond in de negende ronde tijdens WBC bokskampioenschap.
Volledig scherm
Tyson Fury gaat naar de grond in de negende ronde tijdens WBC bokskampioenschap. © Action Images via Reuters
Fury was, hoewel twee keer naar de grond gewerkt, oppermachtig in het grootste deel van de wedstrijd.
Volledig scherm
Fury was, hoewel twee keer naar de grond gewerkt, oppermachtig in het grootste deel van de wedstrijd. © Action Images via Reuters
Na afloop van de wedstrijd werd het wederzijdse respect dat Wilder en Fury voor elkaar hebben duidelijk.
Volledig scherm
Na afloop van de wedstrijd werd het wederzijdse respect dat Wilder en Fury voor elkaar hebben duidelijk. © Action Images via Reuters
Fury is overladen van emoties na zijn bokskampioenschap tegen Wilder.
Volledig scherm
Fury is overladen van emoties na zijn bokskampioenschap tegen Wilder. © Action Images via Reuters
Tyson Fury en Deontay Wilder na het gevecht.
Volledig scherm
Tyson Fury en Deontay Wilder na het gevecht. © Action Images via Reuters
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.