Lobke Berkhout speelt nu voor thuisdocent.
Volledig scherm
PREMIUM
Lobke Berkhout speelt nu voor thuisdocent. © Lobke Berkhout

Thuis met de kinderen: dat is pas topsport!

En dan zit je opeens thuis, als topsporter. Wie al schoolgaande kinderen heeft, moet ook nog voor docent spelen. Wielrenner Laurens ten Dam, zeilster Lobke Berkhout en schaatser Hein Otterspeer over thuisscholing. ,,De knutselles laat ik lekker aan mijn vrouw over.’’

Door Arjan Schouten

Laurens ten Dam vader van Jens (7) en Bodi (5)
Dacht hij met wielerpensioen te gaan en tijd voor andere projecten te hebben, zit hij thuis in Noord-Holland met zijn twee zonen dictees te maken en sommen uit te rekenen. ,,Of ik talent heb als leraar? Haha, dat moet straks blijken, als ze weer terug naar school mogen. Maar ik moet zeggen dat ik het wel gezellig vind’’, zegt Laurens ten Dam via de telefoon. 

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.