Volledig scherm
Nick Nurse © AP

Succescoach van Toronto nu als bondscoach met Canada naar WK

Nick Nurse is aangesteld als bondscoach van het Canadese basketbalteam bij het WK in China in september. Dat heeft de Amerikaan, die de Toronto Raptors vorige week naar hun eerste NBA-titel leidde, laten weten.

De 51-jarige Nurse pakte in zijn eerste seizoen bij de Raptors direct de NBA-titel, de eerste ooit voor een Canadese ploeg.

Nurse was tijdens de Olympische Spelen in 2012 assistent-coach van Groot-Brittannië. ,,Ik heb daar ontzettend veel geleerd als coach en ik hoop hiermee opnieuw veel ervaring op te doen.’’ Waarschijnlijk zal hij Canada ook coachen tijdens de Spelen in Tokio in 2020. ,,De Spelen volgen een kleine 13, 14 maanden op het WK, maar het past prima in mijn schema. Ik lever er alleen wat vakantie voor in.’'

Canada is op het WK ingedeeld in groep H met Litouwen, Australië en Senegal. Voor de Canadezen is het de eerste WK-deelname sinds 2010. Volgens Glen Grunwald, voorzitter van de Canadese basketbalbond, beschikt Canada over ‘de getalenteerdste groep spelers ooit’. ,,Het grootste deel van onze NBA-spelers zal ons land vertegenwoordigen bij het WK’', zei hij in mei.

Volledig scherm
Nick Nurse met Serge Ibaka. © EPA
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”