Servië pakt Europese volleybaltitel na thriller tegen Turkije

SamenvattingIn Ankara is Turkije er niet in geslaagd een sterk EK te bekronen met de Europese titel. In een zinderende finale was Servië nipt te sterk voor de ploeg van Giovanni Guidetti in een heerlijke vijfsetter (3-2): 21-25, 25-21, 25-21, 22-25 en 15-13. Turkije hield Oranje vorige week nog uit de halve finales.

Volledig scherm
© EPA

Het was een enorme heksenketel in de Sport Hall van de Turkse hoofdstad Ankara. Het Turkse publiek floot, joelde, schreeuwde en deed er alles aan om Servië uit zijn spel te halen. Hoewel Turkije, dat wordt gecoacht door voormalig Oranje-bondscoach Guidetti, er in de slotfase dicht bij was (13-12-voorsprong in de vijfde set) bleken de Servische vrouwen hun zenuwen beter in bedwang te hebben.

Wereldkampioen Servië prolongeerde daarmee zijn Europese titel. Twee jaar geleden versloeg het land Nederland in de finale.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
Brankica Mihajlovic. © AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.