LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder.
Volledig scherm
LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder. © AP

Scorende Aldridge helpt Spurs aan zege

NBALaMarcus Aldridge was de gevierde man bij San Antonio Spurs. Hij leidde zijn ploeg met 39 punten naar een zege op Oklahoma City Thunder: 121-112.

Dit seizoen scoorde Aldridge nog niet zo vaak voor zijn ploeg in de NBA. Spurs stond bij het ingaan van het laatste kwart acht punten voor en gaf de tegenstander nauwelijks de kans dichterbij te komen. Het verschil werd nooit kleiner dan vijf punten.

Tot nu toe wint San Antonio Spurs als Aldridge op dreef is. Bij de vijf overwinningen van dit seizoen was de sterspeler goed voor gemiddeld 25 punten. Als de 34-jarige routinier minder op schot is, verliest Spurs zijn wedstrijden. Bij de drie nederlagen scoorde hij niet meer dan negen punten gemiddeld. 

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.