Volledig scherm
© ANP

Schippers ondanks uitvallen op WK vol positivisme: Ik heb dit gevoel twee jaar niet gehad

Dafne Schippers viel vorige week op de WK atletiek uit vanwege liesproblemen. Er volgden veel tranen, want ze kon in Doha niet van start gaan op haar geliefde 200 meter. Nu is ze strijdbaar: ,,Ik was echt in goede vorm. Ik heb dit gevoel twee jaar niet gehad, dat het kan”, aldus de 27-jarige sprintster bij De Wereld Draait Door. 

De kwetsuur ontstond in de halve finale van de 100 meter. ,,Normaal voel je tijdens de race niks, maar nu voelde ik het direct. Als je het voelt tijdens de race, dan weet je dat het niet goed is. Als de adrenaline dan niet werkt...”

Heeft haar goede vorm met de blessure te maken? ,,Ik heb een ontzettend goed trainingskamp in Turkije gehad.  Je balanceert toch op het randje met je lichaam en ik denk dat ik er net overheen ben gegaan. Misschien kon de aanhechting het net niet aan. Jammer, want ik had zin om te schitteren.”

De wereldkampioen van 2015 en 2017 moest vanaf de kant toezien hoe de atlete Dina Asher-Smith in 21,88, een Brits record, haar opvolgster werd.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.