Robin van Riel op weg naar de titel.
Volledig scherm
Robin van Riel op weg naar de titel. © BSR Agency

Robin van Riel prolongeert titel met een laatste ronde waarin ‘het uit de tenen’ moest komen

NK INdoorRobin van Riel deed zaterdagavond in Apeldoorn wat hij moest doen: de nationale titel prolongeren op het NK indoor. De 19-jarige atleet uit Tilburg kreeg het in de finale van de 1500 meter nog wel onverwacht lastig in de slotronde. ,,Toen moest het echt even uit de tenen komen", sprak de winnaar opgelucht.

Voor Van Riel is het indoorseizoen vooral de opmaat naar de baanwedstrijden in de openlucht. Op de middellange afstand wil hij zo snel mogelijk de aansluiting met de internationale top maken. ,,Ik denk dat de combinatie snelheid en duurvermogen voor mij ideaal is", zegt hij over wat hij aan kan tussen de 800 meter en vijf kilometer. 

Van Riel had zaterdagavond zijn plan klaar om de titel op de 1500 meter in bezit te houden. ,,Het moest een  combinatie worden van hard gaan zodat de snelle sprinters van de 800 meter eraf moesten en iets over houden voor de finale. Ik had het lang onder controle en ik voelde me ook. Bij het ingaan van de laatste kwamen er plots twee man overheen. Daar schrok ik van. Vooral van het feit dat de laatste ronde er eerder was dan ik had gedacht. Ik was denk ik meer bezig met de tactiek dan het tellen van de ronden. Daardoor moest het in de laatste ronde toch nog even gebeuren.”

Het NK cross van volgende week is het volgende kampioenschap dat op zijn agenda staat. ,,Ik weet alleen niet of ik er ga lopen. Ik twijfel nog of het niet beter is om een baanwedstrijd in Noorwegen te lopen. Dat is goed voor mijn snelheid. Aan de andere kant vind ik dat je als favoriet aanwezig moet zijn op een NK.”