Volledig scherm
Michael van Gerwen en Gerwyn Price. © Lawrence Lustig/PDC

Price: ‘Van Gerwen is zo goed omdat zijn bankrekening vol is’

Darter Gerwyn Price heeft in een groot interview vlak voor het WK een paar opvallende uitspraken gedaan. De Welshman zegt niet meer bang te zijn voor Michael van Gerwen, die hij vorige maand nog voor het eerst versloeg. Ook komt Price met een opvallende reden waarom de Nederlander zo sterk is.

Price zegt dat zijn eigen prijzengeld hem heeft geholpen om te relaxen: ,,Een paar jaar geleden speelde ik voor het geld, nu jaag ik op trofeeën en denk ik niet aan het geld. Daarom is Michael zo goed. Zijn bankrekening is behoorlijk vol, dus hij kan relaxen en lekker darten. Ik ben niet bang meer voor hem”, zegt hij in gesprek de BBC.

De laatste twee maanden is het publiek milder geworden voor Price, die zich uitsprak tegen het uitfluiten op het podium: ,,Het ging te ver. Ik vind een grapje niet erg, maar om het op cruciale dubbels te horen was onder de gordel. Het verlamde me en ik moest er wel wat gaan zeggen. Sindsdien gaat het een stuk beter.”

Liever een vrouw

Opvallend dit WK is dat in het het veld van 96 deelnemers twee vrouwen meedoen, Fallon Sherrock en Mikuri Suzuki. Price haalt er zijn schouders over op: ,,No disrespect, maar de vrouwen in het darts zijn niet zo sterk en ik versla elke week de beste mannen al. Het is anders om tegen vrouwen te spelen. Maar toch speel ik liever tegen een vrouw dan tegen Michael van Gerwen.”

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”