Volledig scherm
Pieter Braun © EPA

Pieter Braun uit Terheijden sluit tienkamp op EK af als zevende

BERLIJN- Pieter Braun is bij de EK atletiek als zevende geëindigd op de tienkamp. Dat was dezelfde klassering als twee jaar geleden in Amsterdam. De 25-jarige atleet uit Terheijden vergooide woensdag bij het polsstokhoogspringen de kans om nog voor een medaille in aanmerking te komen. Hij liet veel punten liggen met een hoogte van 4,60 meter.

Braun stond achtste na de eerste dag en zette met degelijke prestaties op de eerste twee onderdelen van de tweede dag de stijgende lijn voort. Na de 110 meter horden (14,56 seconden) en het discuswerpen (43,75 meter) was hij geklommen naar de zesde plaats en kwam zelfs een medaille in het vizier.

,,Dit was verschrikkelijk slecht”, zei Braun bij de NOS over het polsstokhoogspringen. ,,Ik laat gewoon honderd punten liggen. Dit is erg balen. Ik zat gewoon te dicht tegen de mat.”

Zowel bij het speerwerpen (59,53 meter) als de 1500 meter (4.27,20) herstelde Braun zich nog. Zijn eindscore kwam daarmee uit op 8105 punten.

De Duitser Arthur Abele greep voor eigen publiek het goud met 8431 punten. De Rus Ilja Sjkoerenjov pakte zilver (8321 punten), het brons ging naar de Wit-Rus Vitali Zjoek (8290 punten).