Volledig scherm
Stephen Curri in actie namens de Golden State Warriors. © Getty Images

Overtuigende start Warriors tegen Blazers in play-offs

NBADe basketballers van Golden State Warriors zijn de finale van de play-offs in de Western Conference van de NBA overtuigend begonnen. De titelverdediger zette in wedstrijd één van de best-of-seven-serie Portland Trail Blazers opzij met 116-94.

Stephen Curry en Klay Thompson namen met respectievelijk 36 en 26 punten de ploeg uit Oakland bij de hand. Sterspeler Kevin Durant ontbrak bij de Warriors met een beenblessure. Damian Lillard was beste scorer bij de Trail Blazers met 19 punten.

De winnaar van het duel mag zich de kampioen van de westelijke divisie noemen en speelt de grote NBA-finale tegen de kampioen van de oostelijke divisie (Eastern Conference). Die best-of-seven gaat tussen Toronto Raptors en Milwaukee Bucks.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”