Volledig scherm
Magnus Carlsen (links) en Fabiano Caruana © EPA

Ook tweede partij in tweekamp om wereldtitel eindigt in remise

Ook de tweede partij om de wereldtitel schaken tussen de Noor Magnus Carlsen en de Amerikaanse uitdager Fabiano Caruana is in remise geëindigd. Beide spelers gaven elkaar zaterdag na zo'n drie uur en 49 zetten een hand.

Carlsen had het lastig met de witte stukken. Caruana had lang een betere stelling maar slaagde er niet in te winnen. De eerste wedstrijd tussen beide schakers eindigde vrijdag na zeven uur en maar liefst 115 zetten ook onbeslist.

Het WK omvat twaalf partijen. Wie als eerste op 6,5 punt komt, verovert de wereldtitel. Het prijzengeld bedraagt 1 miljoen dollar. Bij een gelijke eindstand (6-6) volgt een zogenoemde tiebreak.

De 27-jarige Carlsen heeft de wereldtitel sinds 2013 in handen. De 26-jarige Caruana won vorig jaar het kandidatentoernooi en hoopt de eerste Amerikaanse wereldkampioen te worden sinds de legendarische Bobby Fisher.

  1. Zwaarbevochten zege hockeysters op laatste Champions Trophy

    Zwaarbe­voch­ten zege hockey­sters op laatste Champions Trophy

    De Nederlandse hockeysters zijn in Changzhou met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23ste en laatste editie van de Champions Trophy. De zesvoudige kampioen, die in China zeker niet op volle sterkte is neergestreken, versloeg Japan met 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.