Volledig scherm
Magnus Carlsen (links) en Fabiano Caruana © EPA

Ook tweede partij in tweekamp om wereldtitel eindigt in remise

Ook de tweede partij om de wereldtitel schaken tussen de Noor Magnus Carlsen en de Amerikaanse uitdager Fabiano Caruana is in remise geëindigd. Beide spelers gaven elkaar zaterdag na zo'n drie uur en 49 zetten een hand.

Carlsen had het lastig met de witte stukken. Caruana had lang een betere stelling maar slaagde er niet in te winnen. De eerste wedstrijd tussen beide schakers eindigde vrijdag na zeven uur en maar liefst 115 zetten ook onbeslist.

Het WK omvat twaalf partijen. Wie als eerste op 6,5 punt komt, verovert de wereldtitel. Het prijzengeld bedraagt 1 miljoen dollar. Bij een gelijke eindstand (6-6) volgt een zogenoemde tiebreak.

De 27-jarige Carlsen heeft de wereldtitel sinds 2013 in handen. De 26-jarige Caruana won vorig jaar het kandidatentoernooi en hoopt de eerste Amerikaanse wereldkampioen te worden sinds de legendarische Bobby Fisher.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”