Volledig scherm
Magnus Carlsen (links) en Fabiano Caruana © EPA

Ook tweede partij in tweekamp om wereldtitel eindigt in remise

Ook de tweede partij om de wereldtitel schaken tussen de Noor Magnus Carlsen en de Amerikaanse uitdager Fabiano Caruana is in remise geëindigd. Beide spelers gaven elkaar zaterdag na zo'n drie uur en 49 zetten een hand.

Carlsen had het lastig met de witte stukken. Caruana had lang een betere stelling maar slaagde er niet in te winnen. De eerste wedstrijd tussen beide schakers eindigde vrijdag na zeven uur en maar liefst 115 zetten ook onbeslist.

Het WK omvat twaalf partijen. Wie als eerste op 6,5 punt komt, verovert de wereldtitel. Het prijzengeld bedraagt 1 miljoen dollar. Bij een gelijke eindstand (6-6) volgt een zogenoemde tiebreak.

De 27-jarige Carlsen heeft de wereldtitel sinds 2013 in handen. De 26-jarige Caruana won vorig jaar het kandidatentoernooi en hoopt de eerste Amerikaanse wereldkampioen te worden sinds de legendarische Bobby Fisher.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.