Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Oerpositivo Terpstra: Alsof we in een hele rare film terecht zijn gekomen

Nog geen moment heeft Erica Terpstra (76) zich verveeld nu ook zij aan huis gekluisterd is. Ze zit op de hometrainer, bakt pannenkoeken en ordent haar papierwerk.

Door Natasja Weber

De stilte op de boulevard, de stilte op het strand. Erica Terpstra weet niet wat ze ziet wanneer ze vanaf de tweede verdieping van haar appartement in Scheveningen naar buiten kijkt. ,,Het is zo merkwaardig joh! Er loopt helemaal niemand. Gelukkig houden heel veel mensen zich aan de strengere richtlijnen van het kabinet. Zelf leef ik ze ook strikt na. Ik zit al een paar weken binnen en ga alleen de deur uit voor een boodschapje. Gezien mijn leeftijd behoor ik natuurlijk tot de kwetsbare groep”, zegt de 76-jarige voormalige topzwemster.

Vooropgesteld: het gaat hartstikke goed met Erica Terpstra.

,,Ik voel me prima. Even afkloppen hoor, want ik ben een beetje bijgelovig. Ik vind het alleen wel jammer dat ik nu minder kan sporten. Normaal gesproken ga ik driemaal per week met mijn personal trainer het strand op om in goede conditie te blijven. ‘Fit to travel’, noem ik die trainingen. Door weer en wind word ik afgepeigerd en daar knap ik enorm van op. Dat is eigenlijk het enige wat ik nu mis.”

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.