Ode van turner Bart Deurloo aan turnlegende Simone Biles gaat internationaal

VideoBart Deurloo heeft grote indruk gemaakt met zijn ode aan Simone Biles. De Nederlandse turner zong het nummer ‘Be Like That’ als eerbetoon aan de 22-jarige Amerikaanse die geschiedenis schreef op de afgelopen wereldkampioenschappen turnen in Stuttgart. 

Deurloo, zelf goed voor WK-brons op de rekstok in 2017, was te gast bij het programma Peptalk op Ziggo Sport. Vanzelfsprekend kwamen daar de prestaties van Biles ter sprake. De 22-jarige Amerikaanse won vijf gouden medailles op het afgelopen WK turnen in Stuttgart en bezit nu het duizelingwekkende aantal van 25 WK-medailles: 19 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen. Ze verbeterde daarmee de prestaties van de Wit-Rus Vitaly Tsjerbo, turngrootheid uit de jaren negentig. Hij had 23 WK-medailles.

Simone Biles.
Volledig scherm
Simone Biles. © BSR Agency

De pas 22-jarige Biles, ook al goed voor vier gouden plakken op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, verzamelde de WK-medailles op vijf verschillende wereldkampioenschappen sinds haar debuut in 2013. Deurloo is een groot bewonderaar van de kleine Amerikaanse. ,,Toen ik jonger was, keek ik altijd op tegen oudere turners. Hoewel er toen nog geen social media was, hoorden we altijd de naam van Vitaly Tsjerbo. Hij was én is nog steeds een grote legende, maar Simone is óók een legende. Zij is de nieuwe legende waar we deze eeuw over gaan praten. Ze is een grote inspiratie voor alle kinderen.”

De reactie van Simone Biles op Instagram
Volledig scherm
De reactie van Simone Biles op Instagram © AD

Niet alleen kreeg Deurloo lovende reacties in Nederland over zijn uitvoering van ‘Be Like That’ van 3 Doors Down. Zijn zangkunsten zijn ook in de Verenigde Staten niet onopgemerkt gebleven. Zo pikte The Washington Post de ode van Deurloo op. Het mooiste compliment voor de Nederlandse turner kwam echter van Biles zelf. De Amerikaanse reageerde hoogstpersoonlijk op Instagram: ,,Je bent de beste. Ik ben gevleid en sta versteld. Bedankt Bart!”

Bart Deurloo.
Volledig scherm
Bart Deurloo. © ANP
Bart Deurloo in Peptalk
Volledig scherm
Bart Deurloo in Peptalk © Ziggo
  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.